Loading...

Polityka prywatności

Jesteś tutaj : Strona główna / Polityka prywatności

§ 1 Informacja o ochronie danych osobowych

Zgodnie z art. 14 Rozporządzenia Parlamentu Europy I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej „RODO”), informujemy, że: 
1. Administratorem danych osobowych jest Teatr Zagłębia z siedzibą w Sosnowcu, przy ul. Teatralnej 4. Dane kontaktowe: tel.: +48 32 266 11 27, e-mail: bow@teatrzaglebia.pl.
2. Kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych drogą elektroniczną pod adresem iod@teatrzaglebia.pl lub pod naszym adresem pocztowym z dopiskiem "inspektor ochrony danych".
3. Dane osobowe przetwarzamy w następujących celach:
A. W celu wykonania umowy zakupu biletów na spektakl lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (rezerwacji), na podstawie Art. 6 ust. 1 lit b RODO, w tym celu możemy się z państwem kontaktować telefonicznie lub mailowo (np., kiedy zajdzie zmiana w terminie wystawienia spektaklu), dane będą przechowywane przez okres niezbędny do rozliczenia.
B. W celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, na podstawie Art. 6 ust. 1 lit c RODO, min. w zakresie wynikającym z przepisów dotyczących przechowywania dokumentacji księgowej.
C. W celach informacyjnych i marketingowych, jeżeli osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, zgodnie z Art. 6 ust. 1 lit a RODO, mają Państwo prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
D. W celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora zgodnie z Art. 6 ust. 1 lit f RODO, w przypadku kontaktu z nami poprzez e-mail lub formularz kontaktowy, telefon, podane informacje (adres e-mail, nazwisko, imię i numer telefonu) będą przechowywane w celu utrzymania kontaktu. W przypadku korzystania ze strony internetowej w celu analizy jej oglądalności np., poprzez Google Analytics.
4. Odbiorcami danych mogą być operatorzy płatności, podmioty upoważnione na mocy przepisów prawa lub przepisów dotyczących działalności podmiotów publicznych. W przypadku użytkowników strony internetowej  przekazywane są dane do Google Analytics
5. Usuwamy dane, dla których ustał cel przetwarzania lub ograniczamy ich przetwarzanie, jeśli istnieją inne ustawowe wymagania dotyczące przechowywania danych.
6. Nie przekazujemy danych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych oraz nie profilujemy danych osobowych. 
7. Mają Państwo prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także do przenoszenia danych.
8. Mają Państwo prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

§ 2 Informacja o plikach cookies

1. Operatorem serwisu jest:
Teatr Zagłębia; 41-200 Sosnowiec, ul. Teatralna 4 Serwis korzysta z plików cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Serwisu. Pliki cookies zapisywane są na urządzeniu użytkownika przez przeglądarkę internetową podczas pierwszego wejścia na daną stronę internetową. Przy każdym kolejnym połączeniu się użytkownika z serwisem strona ma możliwość ustalenia, że użytkownik już w przeszłości korzystał z tej strony i może dopasować swoją treść do użytkownika.
4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Pliki cookies nie dają możliwości ustalenia i przechowywania danych osobowych użytkownika. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.
5. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
6. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies równoznaczne jest z wyrażeniem zgody na zapisywanie tych plików w pamięci urządzenia z pomocą którego użytkownik korzysta ze strony. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Możliwe jest także usunięcie lub zablokowanie takich plików.
7. W celu zarządzania ustawieniami cookies należy postępować zgodnie z instrukcją danej przeglądarki internetowej.

§ 3 Korzystanie z Google Analytics

1. Nasza strona internetowa korzysta z Google Analytics, czyli usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google Inc. ("Google"). Google Analytics wykorzystuje tak zwane "pliki cookie", pliki tekstowe przechowywane na komputerze użytkownika, które umożliwiają analizę korzystania z witryny przez użytkownika. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z tej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane na serwer Google w USA i tam przechowywane. Jednak w przypadku aktywacji anonimizacji IP na tej stronie, Twój adres IP zostanie wcześniej skrócony przez Google w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach które zawarły odpowiednie porozumienie. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie wysłany na serwer Google w USA i tam skrócony. W imieniu operatora tej witryny Google wykorzysta te informacje do oceny korzystania z witryny, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem z witryny i korzystaniem z Internetu u operatora strony.
2. Adres IP przesłany przez Google Analytics w ramach Google Analytics nie zostanie połączony z innymi danymi dostarczonymi przez Google.
3. Możesz zapobiec przechowywaniu plików cookie, odpowiednio ustawiając oprogramowanie przeglądarki; Należy jednak pamiętać, że jeśli to zrobisz, możesz nie być w stanie w pełni wykorzystać wszystkich funkcji tej witryny. Możesz również zapobiec gromadzeniu przez Google danych generowanych przez plik cookie i związanych z korzystaniem z witryny (w tym adresu IP), a także przetwarzaniem tych danych przez Google za pomocą wtyczki do przeglądarki dostępnej pod poniższym linkiem. w pobraniu i zainstalowaniu: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl.
4. Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics z rozszerzeniem "_anonymizeIp ()". W rezultacie adresy IP są przetwarzane skrócone, można wykluczyć powiązanie z osobą. O ile dane zebrane o Tobie zostaną przypisane do osobistej referencji, zostaną one natychmiast wykluczone, a dane osobowe zostaną natychmiast usunięte.
5. Używamy Google Analytics do analizowania i regularnego ulepszania korzystania z naszej witryny. Dzięki statystykom możemy ulepszyć naszą ofertę i uczynić ją bardziej interesującą dla Ciebie jako użytkownika. W wyjątkowych przypadkach, w których dane osobowe są przekazywane do Stanów Zjednoczonych, firma Google przedłożyła Tarczę Prywatności UE-USA, https://www.privacyshield.gov/EU-US Framework. Podstawą prawną do korzystania z Google Analytics jest Art. 6 (1) ust 1 lit. f RODO.
6. Informacje innych firm: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia, Fax: +353 (1) 436 1001. Warunki korzystania: http://www.google.com/analytics/ terms / en.html, Polityka prywatności: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html i Polityka prywatności: http://www.google.com/intl/pl/ polityka / prywatność.
7. Ta strona korzysta również z Google Analytics do analizy liczby odwiedzin przeprowadzanej na różnych urządzeniach za pomocą identyfikatora użytkownika. Możesz wyłączyć analizę swojego urządzenia na różnych urządzeniach na swoim koncie w sekcji "Moje dane", "Dane osobowe".]

§ 4 Social Media

1. Na naszych stronach znajdziecie Państwo linki do portali społecznościowych , gdzie zamieszczane są informacje o naszej działalności. W chwili obecnej nie umieszczamy wtyczek typu Social Media w kodzie naszej strony.
 
§ 5 Zamieszczanie filmów z Youtube

1. Na naszej stronie znajdziesz filmy, które są przechowywane na stronie http://www.YouTube.com i można je bezpośrednio odtwarzać z naszej witryny. Wszystkie są zawarte w "rozszerzonym trybie prywatności", to znaczy  że nie przesyłasz danych o Tobie jako użytkowniku YouTube, jeśli nie odtwarzasz filmów. Tylko wtedy, gdy odtwarzasz filmy, dane, o których mowa w paragrafie 2, zostaną przesłane. Nie mamy wpływu na ten transfer danych.
2. YouTube otrzymuje informacje o stronie z której nastąpiło wywołanie. Ponadto zostaną przekazane dane wymienione w § 3 niniejszej deklaracji. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy YouTube udostępnia konto użytkownika, do którego jesteś zalogowany, czy nie ma konta użytkownika. Po zalogowaniu do Google Twoje dane zostaną przypisane bezpośrednio do Twojego konta. Jeśli nie chcesz kojarzyć swojego profilu z YouTube, musisz się wylogować przed aktywacją przycisku. YouTube przechowuje Twoje dane jako profile użytkowania i wykorzystuje je do celów reklamowych, badań rynku lub projektowania swojej strony internetowej. Taka ocena jest wykonywana w szczególności (nawet dla użytkowników, którzy nie są zalogowani) w celu zapewnienia odpowiedniej reklamy i informowania innych użytkowników sieci społecznościowej o ich działaniach na naszej stronie internetowej. Masz prawo sprzeciwić się utworzeniu tych profili użytkowników i musisz zostać przekierowany do serwisu YouTube, aby z nich korzystać.
3. Dalsze informacje na temat celu i zakresu gromadzenia danych oraz ich przetwarzania przez YouTube można znaleźć w jego Polityce prywatności. Więcej informacji o ustawieniach dotyczących praw i prywatności znajdziesz tutaj: https://www.google.com/intl/pl/policies/privacy. Google przetwarza również Twoje dane osobowe w Stanach Zjednoczonych i przekazuje je na podstawie prawa „Tarcza Prywatności UE-USA“, https://www.privacyshield.gov/EU-US Framework.
 
§ 6 Integracja Google Maps

1. Jeśli na stronie korzystamy z oferty Mapy Google możemy wyświetlać interaktywne mapy bezpośrednio w witrynie i umożliwiać wygodne korzystanie z funkcji mapy.
2.Odwiedzając serwis internetowy, Google otrzymuje informacje, do których uzyskał dostęp do odpowiedniej podstrony naszej witryny. Ponadto zostaną przekazane dane wymienione w § 3 niniejszej deklaracji. Odbywa się to niezależnie od tego, czy Google udostępnia konto użytkownika, do którego użytkownik jest zalogowany, czy też nie ma konta użytkownika. Po zalogowaniu do Google Twoje dane zostaną przypisane bezpośrednio do Twojego konta. Jeśli nie chcesz być powiązany z Twoim profilem w Google, musisz się wylogować przed aktywacją przycisku. Google przechowuje dane użytkownika jako profile użytkowania i wykorzystuje je do celów reklamowych, badań rynkowych i / lub projektowania witryn na miarę. Taka ocena jest wykonywana w szczególności (nawet dla użytkowników, którzy nie są zalogowani) w celu zapewnienia odpowiedniej reklamy i informowania innych użytkowników sieci społecznościowej o ich działaniach na naszej stronie internetowej. Masz prawo sprzeciwu wobec tworzenia tych profili użytkowników i musisz to zrobić w Google.
3. Informacje na temat celu i zakresu gromadzenia danych oraz ich przetwarzania przez dostawców innych wtyczek można znaleźć w ich politykach prywatności. Więcej informacji na temat swoich praw i ustawień prywatności znajdziesz tutaj: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy. Google przetwarza również Twoje dane osobowe w Stanach Zjednoczonych i przekazuje je na podstawie przepisów „Tarcza Prywatności UE-USA“, https://www.privacyshield.gov/EU-US Framework.